Máme 30 let zkušeností

Odborné články

Jaké topidlo na koncert, do párty stanu nebo skleníku? Naftové s nepřímým spalováním

Můžete je použít v zemědělství k vytápění stájí, skleníků, skladů nebo k sušení úrody. Hodí se k vytápění párty stanů nebo venkovních pódií na hudebních festivalech. A jsou vhodná také při havarijním vytápění jakéhokoliv prostoru – líhní, skladů se stálou teplotou apod. Naftová topidla s nepřímým spalováním nacházejí uplatnění v takřka každé situaci a představují nejefektivnější a nejuniverzálnější řešení ze všech druhů průmyslových topidel.

 

Čisté teplo bez spalin

 

Jednou z největších výhod naftových topidel s nepřímým spalováním je oddělení spalin od ohřátého vzduchu. Topidla MASTER řady BV 77 E – BV 690 F jsou vybavená komínkem, kterým odvádíte spaliny z objektu, zatímco horký vzduch pomocí účinných ventilátorů a mohutných pružných hadic rozháníte po interiéru.

 

Naftová topidla s nepřímým spalováním tak můžete instalovat dvojím způsobem. Buď topidlo umístíte dovnitř objektu a napojíte na komín, anebo jej necháte venku mimo objekt a teplý vzduch přivedete pomocí hadice. Např. u modelu BV 690 F můžete k topidlu připojit až čtyři takové externí hadice.

 

Jaké řešení pro vás bude lepší, to záleží na situaci. Nevýhodou umístění topidla uvnitř objektu je riziko víření prachu, při umístění vně objektu zase dochází k tepelným ztrátám z důvodu ochlazování hadice. Ta by proto měla být co nejkratší, respektive topidlo umístěné co nejblíže objektu.

 

Bezpečný a levný provoz

 

Naftová topidla s nepřímým spalováním ke svému provozu potřebují naftu nebo ELTO, některé modely lze továrně upravit na spalování zemního plynu či propan-butanu. Určitě vás potěší jejich nízká spotřeba – méně výkonné modely si vezmou jen asi 2 litry nafty za hodinu, ty nejvýkonnější (220 kW) cca 22 litrů za hodinu. Vzhledem k jejich výkonu slušná čísla.

 

Topidla se navíc prodávají s objemnou nádrží, takže na jednu plnou nádrž vydrží topit zhruba 12-18 hodin v závislosti na konkrétním modelu. O stavu paliva vás v každém případě informuje praktický ukazatel.

 

Naftová topidla mají robustní konstrukci z nerezové oceli, která i díky odolnému vnějšímu nátěru zůstává stále studená. Nehrozí tak riziko, že by se o horké topidlo někdo popálil, což je při použití v interiéru velmi příjemné.

 

Podvozek, termostat a další funkce

 

Naftová topidla s nepřímým spalování MASTER jsou velmi lehká (ta nejlehčí mají 32 kg) a navíc se prodávají s podvozkem, což zajišťuje jejich skvělou mobilitu. Můžete si je podle potřeby a aktuálních požadavků kdykoliv přemístit.

 

Topidla najdou uplatnění i tam, kde potřebujete teplotu regulovat na stupně přesně, protože mají možnost napojení na externí pokojový termostat. Ideální např. k sušení úrody či vytápění zemědělských stájí, kde potřebujete stálou a přesně danou teplotu.

 

Naftová topidla s nepřímým spalováním navíc nevyžadují skoro žádnou údržbu – díky motoru s tepelnou ochranou, termostatu bránícím přehřátí stroje nebo trojité filtraci paliva se tyto stroje pyšní nízkou poruchovostí a dlouhou životností.

 

Jestliže hledáte výkonná a univerzální topidla, jsou pro vás ta naftová s nepřímým spalováním bez pochyby nejvýhodnější variantou. Poradí si takřka v každé aplikaci, mají nízké provozní náklady a také minimální servisní požadavky.

 

Zobrazit naftová topidla

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
heureka

Hodnocení obchodu

100% star star star star star

Obchod Manek.cz hodnotilo 67 zákazníků

Naposled přidané hodnocení:

  • Ověřený zákazník

    27. 3. 2024

  • Ověřený zákazník

    26. 6. 2023

  • Ověřený zákazník

    25. 4. 2023

Nákup na splátky s odkladem

essox
mapa ČR mapa ČR

Dodáváme do celé ČR i na slovensko

Produkty skladem odesíláme do 24 hodin

Sociální sítě

Máme 30 let zkušeností

Autorizovaný prodej a servis stavebních strojů a mechanizace již 30 let. Zastupujeme značky NORTON Clipper, Husqvarna stavební centrum pro Olomouc a Brno, Atlas Copco, HONDA, MEDVED, MASTER, Milwaukee KANGO, Hikoki, TERMA. Půjčovna stavební mechanizace a pronájem mobilních kompresorů a generátorů. Servis stavebních strojů a techniky.

Sociální sítě

Copyright © 2023 MANEK stavební stroje spol. s r.o